ßßß
SKŁADNIKI:ugotowana noga z kurczaka 1 sztkukurydza 4 łyżeczkiżelatyna 1 łyżkarosół 250 ml -PRZYGOTOWANIE:Do przygotowania galaretki użyłam "końcówki" rosołu. Jedną nogę z kurczaka obrać ze skórki , mięso pokroić na kawałeczki. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Skorupki dokładnie oczyścić , wewnątrz , następnie sparzyć wodą, wyciągnąć pozostałe błonki. Skorupki pozostawić do osuszenia. Następnie wymieszać 250 ml ciepłego rosołu z żelatyną, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Na dno skorupki układać kurczaka, następnie po łyżeczce kukurydzy. Ustawić skorupki tak, aby nie przewracały się, zalać rosołem. Gdy przestygną , wstawić do lodówki. Oczywiście można dodać dużo więcej składników. Smacznego:)Zapraszam do polubienia nas Facebooku lub google+ dziękuję za odwiedziny:)