ßßß
Potrzebujemy:2 litry rosołu z kurczaka (z mięsem)2 marchewki1 pietruszka (+ nać)groszekkukurydzę3 jajka3 łyżki żelatynyKrok po kroku:Na kurczaku gotujemy rosół razem z warzywami, których później użyjemy do galarety.Gotujemy jajka na twardo.Z rosołu wyjmujemy ugotowane warzywa i mięso.Mięso obieramy i w razie konieczności kroimy na drobniejsze kawałki.Marchew, pietruszkę i jajka kroimy w plasterki.Groszek i kukurydzę odcedzamy.Do rosołu dodajemy 3 łyżki żelatyny i dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia żelatyny.Do naczynia, w którym przygotowywać będziemy galaretę układamy warstwowo: nać pietruszki, jajka, część kukurydzy i groszku, marchew, pietruszkę, resztę groszeu z kukurydzą i mięso. Wszystko zalewamy rosołem.Odstawiamy do wystygnięcia, następnie chłodzimy i przechowujemy w lodówce.Podajemy z octem lub setą ;-)Smacznego! ;-)


