Wykonanie
Składniki:opakowanie
ciasta francuskiegoszklanka drobno posiekanych
orzechów3 duże łyżki płynnego
mioducynamonpół tabliczki
gorzkiej czekoladyWykonanie:
Orzechy (dowolne) ja użyłam laskowe łuskam i siekam na drobniutkie kawałki.
Czekoladę również siekam na drobne kawałeczki a wręcz pyłek.
Orzechy mieszam w miseczce w płynnym
miodem.
Ciasto francuskie rozwijam na
stole i przecinam na 3 grube paski. Następnie smaruję całe ciasto
miodem z
orzechami. Na wierzch posypuję
czekoladę. Każdy pasek zawijam w rulon. Każdy wałek kroję w plasterki o grubości ok 1,5cm. Ślimaczki delikatnie układam na blachę na papierze do pieczenia. Piekę ok 15-20 minut. Całość po upieczeniu można lekko polać mieszanką:
cukier puder porządnie rozmieszany z
wodą. Mieszanka musi być bardzo rzadka, niemal przezroczysta. chodzi o to by wchłonęła w
ciastka i nie było jej widać.Jednak ja tym razem zostawiłam
ciasteczka takie jakie są :)