Wykonanie
Lekki tatar z
łososia - pyszny dodatek do potraw lub jako przekąska.Przyjemnie sprawdza się również jako pasta na kanapki.Idealnie nadaje się na imprezę :)

Składniki:
łosoś wędzony ok 250głyżeczka
oliwy z oliwekok 5
rzodkiewekodrobina
chilisól czosnkowa
pietruszka lub
koperek do ozdoby (i smaku oczywiście)Wykonanie:
Łosia pozbawiamy skóry i siekamy na drobniutkie kosteczki. Najlepiej jest
łososia lekko zmrozić wtedy się lepiej kroi. Następnie mieszam posiekanego lub zmiksowanego
łososia z odrobiną
oliwy,
solą czosnkową i
chili.
Rzodkiewkę myję i siekam jak najdrobniej. układam na talerzu kuleczki tataru - można użyć łyżeczki do
lodów lub ręcznie tak jak ja to zrobiłam. Na wierzchu robię gniazda i wsypuję tam posiekaną
rzodkiewkę. Tatar pysznie smakuje jako pasta na
chleb lub jako osobne danie. Można podawać z
surowym żółtkiem lub np z dodatkiem ogóreczka.