Wykonanie
            Mój nowy eksperyment okazał się sukcesem! Dlatego pozstanowiłem się nim z 
Wami podzielić ;) 
Lody o smaku Raffaello - z 
białą czekoladą i 
kokosem. Są przepyszne, w pełni naturalne i robi się je bardzo łatwo, bez mieszania w czasie mrożenia.Do przygotowania dużej porcji 
lodów potrzebujesz:- 5 
jajek- 2 kubeczków 330ml 
śmietany 30%- 1,5 szklanki 
cukru pudru- 100g 
wiórków kokosowych- 200g 
białej czekolady- 100ml 
mleka- 3 łyżek 
cukru- szczypty 
soliZacznij od zagotowania 160ml 
śmietany i 100ml 
mleka, dodaj 
wiórki kokosowe, 3 łyżki 
cukru i 
czekoladę połamaną na kostki. Mieszaj do rozpuszczenia 
czekolady, następnie utrzyj wszystko blenderem, żeby nieco rozdrobnić wiórki, odstaw do ostygnięcia. Wyparz 
jajka. 
Białka oddziel od 
żółtek. 
Białka, ze szczyptą 
soli, ubij na sztywną pianę, dodaj 1/2 szklanki 
cukru pudru i ponownie ubij na bardzo sztywną pianę. Odstaw do lodówki. 
Żółtka ubij z 1/2 szklanki 
cukru pudru do jasnej, sztywnej konsystencji. 
Śmietanę ubij w dużym naczyniu z 1/2 szklanki 
cukru pudru na sztywno. Masę 
czekoladowo-
kokosową połącz z ubitymi 
żółtkami, następnie przenieś do naczynia z ubitą 
śmietaną. Dodaj ubite 
białka i wymieszaj wszystko dokładnie używając łyżki..Przenieś 
lody do szczelnie zamykanego naczynia i włóż do zamrażarki na przynajmniej 6 godzin.Smacznego!