ßßß
Cookit - przepis na Ptysie francuskie z pastą rybną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ptysie francuskie z pastą rybną
Składniki
Ciasto francuskie
Makrela wędzona
Ser
Śmietanka
Słonecznik
Suszone pomidory
Oliwki
Pomidor
Wykonanie
Składniki1 opakowanie
ciasta francuskiego
1 średnia
wędzona makrela
1
serek
typu almette np
śmietankowy
4 łyżki pestek ze
słonecznika
3 średnie
suszone pomidory
6 średnich
oliwek
(czarne lub zielone)5
pomidorków
koktajlowych (do przyozdobienia )
przyprawy
pieprz kolorowy
,
bazylia
Sposób przygotowaniaKrok 1
Ciasto francuskie
rozwijamy i wykrawamy kółka ringiem kulinarnym, bądź szklanką jeśli nie mamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 220 stopniach do zarumienienia.
Makrelę
oddzielamy od ości. Pestki prażymy na patelni.
Pomidory
i
oliwki
kroimy w mniejsze cząstki.
Pomidorki
koktajlowe kroimy w ćwiartki.
Makrelę
,
suszone pomidory
, pestki i
oliwki
mieszamy z
serkiem
typu alemette do połączenia. Przyprawiamy
pieprzem kolorowym
i
bazylią
. Nakładamy na upieczone kółka z
ciasta francuskiego
przyozdabiamy
oliwką
lub
pomidorkiem
koktajlowym. Możemy zrobić kółka z
ciasta francuskiego
używając kieliszków wtedy będzie przekąska na jeden kęs:)
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2015/02/15965/ptysie-francuskie-z-pasta-rybna
Przepisy powiązane
Lekka sałatka śródziemnomorska
Francuskie babeczki z fetą
mini przekąska: krakersy z pesto, pomidorkami i kremowym serkiem
Francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami
Serek Delikate Premium - Oliwka i Pomidor
Składniki powiązane (0)