ßßß Cookit - przepis na Ptysie francuskie z pastą rybną

Ptysie francuskie z pastą rybną

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 średnia wędzona makrela
1 serek typu almette np śmietankowy
4 łyżki pestek ze słonecznika
3 średnie suszone pomidory
6 średnich oliwek (czarne lub zielone)
5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia )
przyprawy pieprz kolorowy, bazylia
Sposób przygotowania
Krok 1
Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółka ringiem kulinarnym, bądź szklanką jeśli nie mamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 220 stopniach do zarumienienia.
Makrelę oddzielamy od ości. Pestki prażymy na patelni. Pomidory i oliwki kroimy w mniejsze cząstki. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki. Makrelę, suszone pomidory, pestki i oliwki mieszamy z serkiem typu alemette do połączenia. Przyprawiamy pieprzem kolorowym i bazylią. Nakładamy na upieczone kółka z ciasta francuskiego przyozdabiamy oliwką lub pomidorkiem koktajlowym. Możemy zrobić kółka z ciasta francuskiego używając kieliszków wtedy będzie przekąska na jeden kęs:)
Źródło:http://coolinarnie.pl/2015/02/15965/ptysie-francuskie-z-pasta-rybna