Dzisiaj ryba z dedykacją dla Panów. Przepis na rybę wg Jamiego Oliviera w mojej wersji. Warto spróbować.Rybka w cieście piwnymSkładnikikilka filetów z dowolnej ryby (najlepiej bez ości)1,5 szkl mąki1 szkl jasnego piwa3 łyżeczki proszku do pieczeniasólpieprzprzyprawa do rybsok z cytrynySposób przygotowaniaKrok 1Filety oprószyć przyprawami i polać sokiem z cytryny. W optymalnych warunkach ryba powinna marynować się parę godzin w lodówce. Niestety w tym przypadku nie miałam tyle czasu, toteż oprószyłam tylko delikatnie filety mąką.Krok 2Przygotować ciasto z piwa, mąki i soli. Dodać proszek do pieczenia.Krok 3Obtaczać rybę w cieście, smażyć do miękkości.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.5/ 10 (2 votes cast)Rybka w cieście piwnym, 9.5 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyPasta kanapkowa z wędzoną rybąJaka ryba na obiad?Rybka w pomarańczachRyba przekładana warzywamiŁosoś w otoczce musztardowo- miodowej