ßßß Cookit - przepis na Rybka w cieście piwnym

Rybka w cieście piwnym

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj ryba z dedykacją dla Panów. Przepis na rybę wg Jamiego Oliviera w mojej wersji. Warto spróbować.
Rybka w cieście piwnym
Składniki
kilka filetów z dowolnej ryby (najlepiej bez ości)
1,5 szkl mąki
1 szkl jasnego piwa
3 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
pieprz
przyprawa do ryb
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Krok 1
Filety oprószyć przyprawami i polać sokiem z cytryny. W optymalnych warunkach ryba powinna marynować się parę godzin w lodówce. Niestety w tym przypadku nie miałam tyle czasu, toteż oprószyłam tylko delikatnie filety mąką.
Krok 2
Przygotować ciasto z piwa, mąki i soli. Dodać proszek do pieczenia.
Krok 3
Obtaczać rybę w cieście, smażyć do miękkości.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.5/ 10 (2 votes cast)
Rybka w cieście piwnym, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Podobne wpisy
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą
Jaka ryba na obiad?
Rybka w pomarańczach
Ryba przekładana warzywami
Łosoś w otoczce musztardowo- miodowej
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/2458/rybka-w-ciescie-piwnym