Wykonanie

Czasami z przygotowania jakiegoś dania zostaną nam
białka jaja. Można użyć ich w bardzo przyjemny sposób. Kto nie lubi ptasiego mleczka? A tutaj jest naprawdę proste w przyrządzeniu.Składniki12
białek jaj2
galaretki owocowepolewa czekoladowa (może być rozpuszczona
czekolada lub sos
czekoladowy)Sposób przygotowaniaKrok 1Rozpuścić
galaretki w 3/4 szkl
wody. Przestudzić ale nie dopuścić do stężenia.Krok 2Ubić pianę z
białek. Dodać
galaretki i przełożyć do formy. Zaczekać, aż zgęstnieje. Polać polewą. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 6.5/ 10 (4 votes cast)Ptasie mleczko, 6 . 5 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyBułeczki na parzeAmoniaczkiKrem Stracciatella
Jabłka pod kruszonką
Ryż z prażonym
bananem