Jeśli mamy niewiele czasu ani pomysłu na obiad proponuję ugotować rosół z kaszę jaglaną a pozostała część kaszy potraktować jako samodzielne danie. Mięso z porcji rosołowej z kurczaka oddzieliłam od kości dodałam ugotowanej kaszy jaglanej, parę innych składników i mieliśmy smaczny, dwudaniowy, tani obiad.Kasza jaglana to królowa kasz. Należy jeść ją jak najczęściej. Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B : B 1, (tiaminy), B 2 (ryboflawiny) i B 6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi.Składniki:mięso rosołowe z kurczakaduża cebula1 szklanka kaszy jaglanej (suchej)marchewki z rosołu (2-3 sztuki)2 łyżki olejuPrzyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona słodka,Wykonanie:Na patelnie wlać nieco oleju i postawić na ogniu.Dodać obrane mięso z kurczaka i podsmażyć razem z posiekaną cebulą do zrumienienia.Dodać ugotowaną (wyjętą z rosołu) marchewką i ugotowaną kaszę jaglaną.Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać