ßßß
12 plastrów szynkipietruszka zielonaDodatkowo: folia spożywczaWykonanie:W garnku o dużej średnicy zagrzać wodę ( nie gotować).Do folii spożywczej włożyć plasterki sera. Każdy osobno. (Jeśli mamy ser w jednym kawałku nie kroimy go lecz pakujemy w folie i wkładamy do ciepłej wody. Kiedy ser zrobi się plastyczny rozkładamy na foli i przez folię wałkujemy. Rozwałkowany “placek” posypujemy posiekaną natką pietruszki (możemy świeżą zastąpić suszoną). Na rozwałkowanym serze układamy plastry szynki i zawijamy w rulon.Z plastrami sera postępujemy podobnie. Plasterki sera posypujemy pietruszką,kładziemy plaster szynki i zawijamy w rulonik. Powtarzamy aż do wykorzystania wszystkich plastrów sera. Po wierzchu posypać pietruszką zieloną (może być suszona). Ciasno zawijamy gotowy rulon w folię spożywczą i wkładamy do lodówki.Orientacyjny koszt na podaną porcję to ok: 7 zł. na luty 2015 r.