Składniki:- 150g twarogu półtłustego- 1 łyżka jogurtu naturalnego- 1 jajko- 1 łyżka miodu- 2 łyżeczki budyniu waniliowego- pół łyżeczki aromatu waniliowego- granola owocowa- konfitura malinowaPrzygotowanie:Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Twaróg miksujemy wraz z łyżką jogurtu, miodem, żółtkiem jajka oraz aromatem waniliowym i proszkiem budyniowym tak aby masa była dość gładka. Następnie ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą twarogową. W oddzielnym naczynku kruszymy bardzo drobno granole ( zrobiłam to ubijaczką do ziemniaków ) i wykładamy ją dwa małe naczynka żaroodporne. Na wysypany "proszek" z granoli nakładamy łyżeczkę konfitury malinowej, następnie wylewamy masę twarogową. Żeby było bardziej malinowo jeszcze jedną łyżeczką konfitury zdobimy wierzch twarożku i wkładamy do piekarnika na około 25 min. Ważne aby nie wyjmować od razu serniczków z piekarnika bo zrobi się z nich naleśnik. Najlepiej smakują wystudzone, ale trudno odczekać więc wcinamy cieplutkie :)Smacznego :)