ßßß


Składniki:-500g mąki pszennej-250g margaryny "KASIA"-3 żółtka jaj-2 łyżki cukru (lub więcej)-2 łyżki śmietany 18 %Przygotowanie:Mąkę siekamy z margaryną. Następnie ucieramy żółtka z cukrem i masę dodajemy do mąki i margaryny. Mieszamy składniki i na koniec dodajemy śmietanę, delikatnie łącząc ją z masą. Ugniatamy ciasto aby stworzyła się nam w miarę regularna kulka i możemy wziąć się za wałkowanie. Żeby było wygodniej można ciasto pokroić na kilka części żeby wygodniej się wałkowało (osobiście tak zrobiłam). Wykrawamy foremkami ciasteczka, układamy je na papierze do pieczenia i wkładamy blachę do piekarnika na około 12 minut. Piekarnik musi być nagrzany do 180 stopni.Smacznego :)PS. Z białek które zostaną możemy zrobić pyszne bezy, które pokażę w swoim czasie.