Wykonanie
W ciągu kilku miesięcy na blogu pojawiło się już całkiem sporo przepisów z wykorzystaniem dyni. Jak widać jest to produkt bardzo wdzięczny. Ma wiele zastosowań i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Ba, w dodatku zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Ideał.A ja wciąż mam pomysły na kolejne dania z udziałem dyni, więc lepiej się w nią zaopatrzcie.:)Dziś przygotowałam dla was przepis na
banalne, ale przepyszne śniadanko- pieczona owsiankę.Ciasto na nią można przygotować wieczorem, a rano tylko upiec, albo upiec dzień wcześniej, a rano zjeść wystudzoną lub odgrzać w mikrofali. Jak kto woli.Składniki na 2 porcje:80g
płatków owsianych pełnoziarnistych2 małe
banany2 łyżki puree
dyniowegojajkogarść
orzechów włoskichproszek do pieczeniaBanany, puree i
jajko miksujemy na gładką masę. Dodajemy
płatki,
proszek do pieczenia,
orzechy i mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch miseczek.Owsianki pieczemy przez 25- 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.Smacznego:)