Wykonanie
Przygotowałam dla was kolejną porcję
śniadaniowych inspiracji. Jak zawsze będzie smacznie, kolorowo i zdrowo;)Pierwszą
śniadaniową propozycją jest orzechowa
kasza kukurydziana. Przyznam szczerze, że jest to pierwszy raz kiedy gotowałam
kaszę z dodatkiem
orzechów. Wyszła nieziemska. Całość podałam z moim ulubionym
owocem-
kaki, które jest słodziutkie i idealnie komponuje się z
orzechami. Zapomniałabym o chrupiącej granoli na wierzchu;). (50g
kaszy ugotowałam na szklance
mleka z 25g
mąki orzechowej, dodałam również troszkę
cukru)Kolejnym śniadankiem była dwukolorowa
kasza jaglana. Na spodzie jest warstwa jasna (którą widać dopiero, jeśli się dobrze przyjrzy:), a na wierzchu z dodatkiem
kakao. Na jaglanką położyłam niezastąpiony
serek wiejski kilka pokrojonych, słodkich morelek. (
kaszę jaglaną jak zawsze ugotowałam na wodzie z dodatkiem
cukru, a do połowy dodałam łyżeczkę
kakao)Pieczona owsianka, kto jej nie lubi?Ja nie znam nikogo takiego. Czwartkową wersję przygotowałam z dodatkiem
banan i jagódek z zamrażarki. Wyszła słodziutka i puszysta- taka jaką uwielbiam.Na koniec coś bardzo prostego. Jest to
kasza kukurydziana gotowana na
mleku z
cukrem waniliowym. Na wierzch pokroiłam słodziutkiego
banana i
gorzką czekoladę.To śniadanie była niezwykle nieskomplikowane, a podbiło podniebienie mojej mamy;)(
kaszę kukurydzianą ugotowałam na
mleku i wodzie 1:1, dodałam i domowy
cukier waniliowy)