Wykonanie
Pisałam, że na blogu pojawią się pasty
śniadaniowe i nie
kłamałam :) Była już z wędzonego
kurczaka, była z
tuńczyka, a teraz jajeczna, ale z
sardynkami. Prosta w przygotowaniu i fenomenalna w smaku. Wystarczy dobrze doprawić
solą i
pieprzem oraz dodać trochę świeżego
koperku :) Oczywiście, możesz też dodać inne ulubione
przyprawy.Taka pasta wystarcza na jedno lub dwa śniadania i parę kanapek do pracy, w zależności od liczebności rodziny ;)Składniki:- 3 - 4
jajka ugotowane na twardo- 55 gramów (pół puszki) sardynek w
sosie pomidorowym- kilka gałązek świeżego
koperku- ok. 2 łyżek
majonezu-
sól,
pieprz (do smaku)Przygotowanie:1. Do blendera wrzuć:
jajka,
sardynki i posiekany
koperek. Dodaj dwie łyżeczki
sosu pomidorowego z puszki i łyżkę
majonezu. Zmiksuj na gładką masę.2. Dopraw do smaku
solą i
pieprzem, dodaj ewentualnie jeszcze jedną łyżkę
majonezu do uzyskania odpowiedniej konsystencji, zmiksuj krótko.3. Podawaj z ulubionym
pieczywem!
