Wykonanie
Idealne na leniwe, niedzielne śniadanie... Doskonałe na drugie śniadanie lub deser. Smakują doskonale posypane
cukrem pudrem. Ja podałam z prażonymi
jabłkami, które dostałam od mamy, ale pasują do nich wszelkie powidła i
konfitury. Przepis znalazłam tutaj i od razu postanowiłam wypróbować:) Moja resztka
twarogu ważyła 170g i czuć było, że
sera mogłoby być więcej.Składniki:- 250 g
twarogu (mój nie był ani trochę odchudzony;P)- 2
jajka- 2 płaskie łyżki
cukru- ok. 5 łyżek
mąki- 0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- odrobina
mlekaPrzygotowanie:1.
Jajka ucieramy z
cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy pokruszony
twaróg i dokładnie miksujemy.2. Dodajemy
proszek do pieczenia, odrobinę
mleka (ok. 1-2 łyżki) i stopniowo
mąkę. Ciasto ma być dosyć gęste. Jeśli będzie za rzadkie dodajemy trochę więcej
mąki, jeśli za gęste więcej
mleka.3. Racuszki smażymy na
oleju, kiedy się zarumienią odwracamy na drugą stronę.Smacznego!!
Wpis zgłaszam do akcji: