Wykonanie

Czyli dobry obiad w 5 minut. dla 4 osób:0,5kg wieprzowo-
wołowego mięsa mielonego4 średnie
czerwone papryki1 spory
pomidor3 litry esencjonalnego
wywaru na kostkach rosołowych3 ząbki
czosnkułyżka stołowa
ostrej paprykiłyżeczka kuminu rzymskiegołyżka
koncentratu pomidorowegosol,
pieprzZ
papryk robimy miseczki (przekrajamy z góry strąk, w około 1/4 długości), wykrajamy pestki i wszystkie części gotujemy w rosole do miękkości.Należy uważać, by się nie rozgotowały.W czasie, gdy warzywa się gotują, na patelni podsmażamy
mięso.Dokładamy rozmiażdżony
czosnek, pokrojonego w kostkę
pomidora oraz
koncentrat pomidorowy.Kumin podprażamy i również dorzucamy do
mięsa, razem z
ostrą papryką oraz
solą i
pieprzem według uznania, podsmażamy jeszcze kilka minut, wszystko dokładnie mieszając.Gdy
papryki są miękkie, wykładamy je delikatnie na durszlak i dajemy odcieknąć.Łyżką nakładamy w nie farsz, zamykamy i podajemy na talerzyki.Nic prostszego, a jak pysznie. ;)