Wykonanie
Przepisów na
jajka faszerowane jest wiele,dzisiejsza propozycja na faszerowane
jajka to jedna z najprostszych i najbardziej lubianych wersji.Polecam.

SKŁADNIKI :5 dużych
jajek ugotowanych na twardo4-5 jasnych
pieczarek,startych na tarce1 łyżka
oleju10 dkg
szynki startej na tarce lub drobno pokrojonej3
rzodkiewki1 łyżka posiekanego
szczypiorku2 łyżki
majonezu Mikado z Lidla
sól,
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki.Ostrożnie wyjąć
żółtka,przełożyć je do miseczki.
Pieczarki podpiekamy na łyżce
oleju,do momentu aż odparują całe płyny.
Pieczarki studzimy,dokładamy do miseczki łącznie z startą
rzodkiewką,
majonezem,
szczypiorkiem,
szynką i
przyprawami.Wszystko dokładnie ucieramy widelcem aż składniki się połączą.Miseczki z
białek napełniamy farszem,ja użyłam do napełniania szprycy.Posypujemy
szczypiorkiem lub
rzeżuchą.Podajemy schłodzone.
