Wykonanie
Zupa porowa jest bardzo pyszna,sycąca i szybko się ją przygotowuje.
Mięso mielone świetnie się do niej nadaje a
serek podnosi smak całej zupie.Szczerze polecam zupę
porową.

SKŁADNIKI :300 g
mięsa mielonego300 g
świeżych pieczarek,umytych i poszatkowanych1-2
pory ,bez zielonych liści drobno pokrojone1
cebula,obrana i pokrojona w kostkę1
kostka rosołowa1 łyżka jarzynki,
sól,
pieprz1 łyżka
oleju4-5 szklanek
wody2
serki topione,kremowe po 100 g każdyPRZYGOTOWANIE :
Mięso mielone przekładamy do wysokiego garnka,dodajemy
cebulę i podpiekamy na łyżce
oleju.Kiedy
mięso się podpiecze dodajemy,
kostkę rosołową,
porę i
pieczarki.Mieszamy,prużymy około 3-4 minuty.Wlewamy
wodę,dodajemy jarzynkę,
sól i
pieprz.Gotujemy zupę około 15 minut.Dokładamy
serki topione,pokrojone na kawałki i mieszamy aż się rozpuszczą.Doprawiamy do smaku i gotowe.Sycąca i pyszna zupa podana z
pieczywem ucieszy nie jedną osobę.Smacznego.
