Któż z nas nie lubi szybkich w przygotowaniu i słodkich przekąsek,ale gdyby nie te kalorie jadałabym takie słodkie co nieco bardzo często.Dzisiaj ciasteczka z ciasta francuskiego linessa a do tego bita śmietana i borówki.SKŁADNIKI :1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie linessa )bita śmietana w spraju lub przygotowana wcześniej w domu200 g świeżych owoców,borówkiPRZYGOTOWANIE:Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na dowolne kształty, kawałki ciasta delikatnie natrzeć wodą lub rozmąconym jajem.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 * C,przez 5-10 minut do uzyskania złoto-brązowego koloru.Ciasto francuskie linessa zawiera o 30% mniej tłuszczu niż zwykłe a w dodatku pięknie rośnie i rewelacyjnie smakuje.Gotowe ciastka lekko przecinamy,wypełniłam śmietaną w spraju lub bitą śmietaną przygotowaną wcześniej dodajemy owoce i gotowe.