Wykonanie
Sezon na
mrożone owoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek
mrożone owoce. Połączenie
ciasta francuskiego z
wiśniami,
borówkami, czy
malinami, a także odrobiną
cukru pudru smakuje doskonale. Połączenie smaku kwaśnego ze słodkim przyjemnie wciąga;)Składniki:Opakowanie
ciasta francuskiego,
mrożone owoce np.
borówki,
maliny,
wiśnie,
cukier puderPrzygotowanie:1.
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty (ok 6x4 cm).2. Rozmrożone
owoce wykładamy na
ciasto francuskie. Tak przygotowane
ciasteczka wykładamy na blachę.3. Piekarnik rozgrzewamy, wkładamy do niego przygotowane wcześniej
ciastka, pieczemy ok 12 min. w temp. 200*C.4. Kiedy
ciasteczka będą miały kolor złoty wyjmujemy je z piekarnika.5. Czekamy aż wystygną, następnie posypujemy przez sitko
cukrem pudrem (żeby nie było żadnych grudek:)Niestety niezdąrzyłam zrobić zdjęc
ciasteczek już upieczonych, zbyt szybko się rozeszły;)
About Antolka Jakuszkowa