Wykonanie
Buszując po ogródku znalazłam dużo, ach dużo pysznych dojrzałych
borówek.I co z nich można wyczarować ?Na pierwszy ogień poszły
ciasteczka, po to, by na kolejny zrobić ciasto ;)
Ciasteczka są szybsze w przygotowaniu, więc na dzisiejszą brzydko-deszczową pogodę będą w sam raz. Za oknem znowu pada,to na poprawę nastroju
kawa i ciacho ;)I dla Was smacznego!
Składniki:opakowanie gotowego
ciasta francuskiegoszklanka
borówek (leśnych lub amerykańskich)łyżka
brązowego cukruPrzygotowanie:Z
ciasta francuskiego wykrawamy radełkiem lub nożem do pizzy prostokąty. Układamy na nich
borówki i sklejamy ;) Albo w poprzek i będziemy
mieć trójkąty lub wzdłuż i wyjdą poduszeczki:)
Ciastka układamy na blaszce ( ja nie smarują tłuszczem - mam matę do pieczenia ;) posypujemy
brązowym cukrem i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.
Ciasteczka nie są bardzo słodkie, ale pyszne i
owocowe ;)Smacznego!