ßßß
SKŁADNIKI: na ok. 10 sztuk10-15 młodych ziemniaczków (na jedną część folii 1-1,5 ziemniaka)1-2 cebule10 kosteczek masła 1x1 cm2-3 ząbki czosnkunatka pietruszkisól, pieprz lub Vegetafolia aluminiowa (gruba)PRZYGOTOWANIE:Ziemniaczki dokładnie myjemy i kroimy w cieniutkie talarki (młode nie obieramy ze skórki). Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półksiężyce. Czosnek obieramy i przeciskamy. Folię aluminiową rwiemy na duże prostokąty (ok. 17 cm szerokie). Na każdej foli układamy ziemniaczane talarki, na nich układamy cebulkę, troszkę czosnku, kosteczkę masła i natkę. Całość sypiemy przyprawami i szczelnie zamykamy. Pakunki układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy je do czasu, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 15 min). Smacznego!