Wykonanie
Sposób na szybki i dość tani obiad, a przy tym bardzo smaczny. No tak, smaczny gdy lubi się
parówki. A tani, jeśli kupuje się nie za drogie
parówki :) Nie wiem jak Wy, ale ja osobiście wolę dopłacić do interesu i kupować sprawdzone
wędliny od sprawdzonych dostawców, od których wiem co jem. Zapraszam serdecznie po przepis :)
SKŁADNIKI:- 250 g
parówek- 500 g passaty pomidorowej- pół puszki
czerwonej fasolki-
cebula- mała
papryka- 2 łyżki
oleju-
oregano-
sól i
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Parówki kroimy w centymetrowe talarki,
cebulę i
paprykę w kostkę. W małym garnku rozgrzewamy
olej. Na nim podsmażamy w kolejności:
parówki,
cebulę,
paprykę. Smażymy ok. 5 minut. Po tym czasie wlewamy do garnka passatę i dorzucamy
fasolkę. Gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku i podajemy z ulubionym
pieczywem. Smacznego!