Wykonanie
Po wielkim remoncie kuchni w końcu wracam do gotowania. Od kilku dni żyliśmy na kanapkach, więc dzisiejszy obiad smakował nam jak nigdy! Nawet sobie nie zdawałam sprawy jak ciepły posiłek jest ważny podczas każdego dnia. Na szczęście nasze dni wracają do normy - do następnego remontu :)Dziś chciałam Wam polecić pomysł jak zmienić sposób podania
schabu, by się nam nie znudził. Roladki są pyszne, na ciepło i na zimno. Można je przygotować na obiad i na wystawną kolację ze znajomymi. Idealne na imprezę. A smak! Sami musicie spróbować! Zapraszam!

SKŁADNIKI: (na dwie osoby)- 2 duże plastry
schabu- kilka plasterków
sera feta- kilka plasterków
wędzonego boczku-
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie-
olej do smażenie- na panierkę:
jajko,
mąka,
bułka tartaPRZYGOTOWANIE:Plasterki
boczku smązymy na suchej patelni aż się zezłocą. Studzimy na papierowym ręczniku. Każdy plaster
schabu cienko rozklepujemy, oprószamy
ziołami prowansalskimi,
pieprzem i lekko
solą (o ile wasza
feta nie jest zbyt słona). Na
mięsku ukladamy plasterki
fety lekko rozsmarowując oraz usmażony
boczek. Zwijamy w roladki - jeśli trzeba używamy wykałaczek. Panierujemy w kolejności:
mąka, rozkłócone
jajko,
bułka tarta. Smażymy na rozgrzanej patelni z
olejem aż się zezłocą. Smacznego!



