ßßß Cookit - przepis na Schabowe roladki z fetą i boczkiem

Schabowe roladki z fetą i boczkiem

nazwa

Wykonanie

Po wielkim remoncie kuchni w końcu wracam do gotowania. Od kilku dni żyliśmy na kanapkach, więc dzisiejszy obiad smakował nam jak nigdy! Nawet sobie nie zdawałam sprawy jak ciepły posiłek jest ważny podczas każdego dnia. Na szczęście nasze dni wracają do normy - do następnego remontu :)
Dziś chciałam Wam polecić pomysł jak zmienić sposób podania schabu, by się nam nie znudził. Roladki są pyszne, na ciepło i na zimno. Można je przygotować na obiad i na wystawną kolację ze znajomymi. Idealne na imprezę. A smak! Sami musicie spróbować! Zapraszam!
SKŁADNIKI: (na dwie osoby)
- 2 duże plastry schabu
- kilka plasterków sera feta
- kilka plasterków wędzonego boczku
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- olej do smażenie
- na panierkę: jajko, mąka, bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Plasterki boczku smązymy na suchej patelni aż się zezłocą. Studzimy na papierowym ręczniku. Każdy plaster schabu cienko rozklepujemy, oprószamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i lekko solą (o ile wasza feta nie jest zbyt słona). Na mięsku ukladamy plasterki fety lekko rozsmarowując oraz usmażony boczek. Zwijamy w roladki - jeśli trzeba używamy wykałaczek. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem aż się zezłocą. Smacznego!
Źródło:http://kulinarnaja.blogspot.com/2013/01/schabowe-roladki-z-feta-i-boczkiem.html