Wykonanie
Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne
mięso z kurczaka, zielone pesto,
sałata i
ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie.Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie, skusicie się na takie połączenie smaków?



Składniki :1 podwójny
filet z kurczaka4-5 liści
sałaty lodowej4 łyżeczki zielonego pesto1 kulka
sera mozzarellasól morska do smaku
pieprz zielony ziarnistyPanierka:2
jajkamąka pszennabułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowania:
Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać
mięsa, oprószamy
solą i posypujemy utartym w moździerzu
zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski
sałatę oraz
ser mozzarella pokrojony na plastry,


zawijamy roladki, panierujemy w
mące, rozkłóconym
jajku oraz
bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na
oleju z każdej strony na złocisto.Podajemy z dowolnymi dodatkami.Życzę smacznego :-)