ßßß Cookit - przepis na Śledziowa kopuła

Śledziowa kopuła

nazwa

Wykonanie

Śledziowa kopuła to wspaniała przystawka na świąteczno-wigilijny stół ale nie tylko, doskonale sprawdzi się w czasie karnawałowych imprez –ma jedną wadę bardzo szybko znika ze stołu!
Składniki
40 dag filetów śledziowych w zalewie octowej-matiasów
1 łyżka soku z cytryny
30 dag pieczarek marynowanych
400 ml małych buraczków marynowanych
2 cebule
3 łyżki majonezu z czosnkiem KIELECKI
sól morska do smaku
pieprz czarny gruboziarnisty do smaku
natka pietruszki do dekoracji+ kilka małych pieczarek marynowanych
1.
2.
3.
Miskę przykryć talerzem na której będziemy podawać kopułę całość odwrócić i delikatnie zdjąć miskę. Udekorować kleksem majonezu wyciśniętą szprycą do dekorowania ciast, udekorować pieczarkami i natką.
4.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Życzę smacznego...:))))))
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/11/sledziowa-kopua.html