Wykonanie
Śledziowa kopuła to wspaniała przystawka na świąteczno-wigilijny stół ale nie tylko, doskonale sprawdzi się w czasie karnawałowych imprez –ma jedną wadę bardzo szybko znika ze stołu!




Składniki40 dag
filetów śledziowych w zalewie octowej-
matiasów1 łyżka
soku z cytryny30 dag
pieczarek marynowanych400 ml małych
buraczków marynowanych2
cebule3 łyżki
majonezu z
czosnkiem KIELECKI
sól morska do smaku
pieprz czarny gruboziarnisty do smaku
natka pietruszki do dekoracji+ kilka małych
pieczarek marynowanych1.2.3.Miskę przykryć talerzem na której będziemy podawać kopułę całość odwrócić i delikatnie zdjąć miskę. Udekorować kleksem
majonezu wyciśniętą szprycą do dekorowania ciast, udekorować
pieczarkami i
natką.4.Przed podaniem schłodzić w lodówce.Życzę smacznego...:))))))