Szybki patent na pożywny obiad,pomysł powstał z tego co znalazłam w lodówce, połączenie okazało się pyszne więc polecam!Składniki1 podwójny filet z kurczaka4 białe kiełbaski1/2 małej cukiniizioła włoskie do smakusól i pieprz do smaku2 jajkamąka pszennabułka tartaolej do smażeniaSposób przygotowaniaFilet z kurczaka myjemy, dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy tak aby nie porozrywać mięsa na cienki płat.Oprószamy ziołami włoskimi.Kiełbaskę obieramy z osłonki, cukinię myjemy trzemy na tarce o dużych oczkach solimy lekko i odciskamy nadmiar soku, rozkładamy równomiernie na mięsie i kładziemy po jednej kiełbasce. Zawijamy w rulony,panierujemy w mace pszennej i rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej.Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.Podajemy z dowolnymi dodatkami.