ßßß
Składniki:- 200 b mąki gryczanej- 50 g mąki jaglanej (mielona kasza jaglana)- 50 g mąki z quinoa (mielona quinoa (komosa ryżowa))- 2 łyżki mąki z ciecierzycy- 2 łyżki ziaren siemienia lnianego- 2 łyżki otrąb gryczanych-1,5 łyżki oliwy z oliwek- 1/3 łyżeczki cukru- 1,5 łyżeczki drożdży instant- pół łyżeczki soli- ok.340 ml ciepłej wodyWymieszałam w misce suche składniki i zmieszałam z mokrymi łyżką. Powstała masa o konsystencji gęstej śmietany. Przelałam je do silikonowej formy wcześniej wysmarowanej oliwą.Przykryłam ścierką i odstawiłam do wyrośnięcia.Piekłam w 200 stopniach ok.45 minut. Chłodziłam na kratce.tak pięknie wyrosło surowe ciasto na chlebek:


