Wykonanie
Dzisiaj pierwszy raz upiekłam
ciastka z
kaszy jaglanej. Wyszły przepyszne, smak mają świąteczny.

Składniki:
- 1 szklanka (waga przed gotowaniem) ugotowanej
kaszy jaglanej-
figi suszone-
morele suszone- 1,5 łyżki mielonych
orzechów włoskich- 1
banan- 2 łyżki
otrębów owsianych
- 2
jajka- 1 łyżka mielonych
migdałów-
cynamon,
kardamon-
ksylitol do smaku
Owoce suszone pokroiłam na małe kawałeczki,
banana zmiażdżyłam widelcem. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Część ciasta przełożyłam do formy na muffinki, część nakładałam "kupeczkami" na papier do pieczenia rozłożony na tacce do pieczenia. Piekłam ok.45 minut w 180 stopniach.
Muszę przyznać, że lepiej się upiekły i są bardziej chrupiące
ciasteczka pieczone na papierze. Te pieczone w muffinkownicy gorzej odchodziły z dołu i tam są bardziej mokre.
