Dzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło.Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki.Składniki:2 ząbki czosnku1 cebula2 łyżki oliwy z oliwek250 g pieczareksól do smakupieprzpół łyżeczki ziół prowansalskichpół łyżeczki oregano1 łyżeczka soku z cytrynyopakowanie drobno krojonej mozzarellibagietkanatka pietruszki do dekoracjiWykonanie:Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, lekko solimy i podsmażamy 5 minut na oliwie.Po tym czasie dorzucamy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Farsz solimy, pieprzymy, dodajemy zioła prowansalskie, oregano i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy.Bagietkę kroimy. Na każdą kromeczkę nakładamy farsz i wierzch posypujemy mozzarellą.Tak przygotowane grzanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 5 minut w 175 stopniach. Ja zapiekam w piekarniku z termoobiegiem.Grzanki dekorujemy natką pietruszki. Podajemy gorące.Smacznego :)Zachęcam do zobaczenia propozycji na inne grzanki .Przepis dołączam do akcji kulinarnej: