ßßß
Składniki:Ciasto kruszonkowe:*20 dag masła*5 żółtek*pół szkl. mąki*3 szkl. mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa jogurtowa:*1 l gęstego jogurtu brzoskwiniowego*pół szkl. cukru*budyń śmietankowy* 1 łyżeczka proszku do pieczenia*5 białek*20 dag wiórków kokosowych*żurawinaWykonanie:Ciasto: Mąkę przesiać z cukrem oraz proszkiem i wymieszać.Dodać masło i posiekać nożem.Uformować kopiec i wbić żółtka i zagnieść.Masa: Jogurt wlać do wysokiej miski,dodać cukier,proszek,budyń oraz wiórki kokosowe i wymieszać.Białka ubić na sztywno i delikatnie mieszając stopniowo dodawać do masy.Całość: Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przygotowaną kruszonkę podzielić na 2 części i 1 rozwałkować na spód blachy.Wylać na to mase jogurtową i posypać żurawiną,a następnie dodać reszte ciasta.Piec 50 min w 180 stopniach :D