Wykonanie
Tym razem zapraszam Was na sentymentalne śniadanie z czasów dzieciństwa. Przygotowuję takie danie bardzo rzadko, ostatnio mój mąż sobie o nim przypomniał i zrobiłam na weekendowe śniadanie. Pyszne i sycące - polecam!

Składniki:2-3
kiełbaski śląskie (lub dowolne inne)2-3 nieduże
cebuleolejwodaszczypta
soliSposób przygotowania:1.
Kiełbasę i obraną
cebulę kroimy w plasterki.2. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę
oleju, rumienimy
kiełbasę. Następnie dodajemy
cebulę, chwilkę smażymy, po czym dodajemy troszkę
wody (tak ok 1/4 szklanki). Dodajemy szczyptę
soli. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż
cebulka będzie całkiem miękka.3. Podajemy z
pieczywem.Smacznego!!!