ßßß
 
            
         Składniki:Babeczki:2 szklanki mąki pszennej2 żółtka200 g schłodzonego masła1/2 szklanki drobnego cukru
Składniki:Babeczki:2 szklanki mąki pszennej2 żółtka200 g schłodzonego masła1/2 szklanki drobnego cukru 1 cukier waniliowyszczypta soliKrem:1/2 l mleka200 g masła3/4 szklanki cukru2 kopiaste łyżki mąki pszennej2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanejSposób przygotowania:1. Masło siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i schładzamy.2. Kawałkami ciasta wylepiamy foremki. Pieczemy w 180 t. C do ładnego zrumienienia.3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy, aż całość zgęstnieje. Schładzamy.4. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy partiami wystudzony budyń. Wszystko dokładnie miksujemy.5. Krem przekładamy do rękawa lub szprycy i wyciskamy na kruche babeczki.6. Gotowe babeczki można dodatkowo udekorować wedle uznania.Smacznego!!!
1 cukier waniliowyszczypta soliKrem:1/2 l mleka200 g masła3/4 szklanki cukru2 kopiaste łyżki mąki pszennej2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanejSposób przygotowania:1. Masło siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i schładzamy.2. Kawałkami ciasta wylepiamy foremki. Pieczemy w 180 t. C do ładnego zrumienienia.3. Robimy krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, pozostałą część mieszamy z mąkami i wlewamy na gotujące się mleko. Cały czas mieszamy, aż całość zgęstnieje. Schładzamy.4. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy partiami wystudzony budyń. Wszystko dokładnie miksujemy.5. Krem przekładamy do rękawa lub szprycy i wyciskamy na kruche babeczki.6. Gotowe babeczki można dodatkowo udekorować wedle uznania.Smacznego!!!