Wykonanie

Mimo iż
pora roku nie sprzyja, chciałabym Wam zaproponować niskokaloryczne, trójwarstwowe
lody. Mi ze względu na bolące gardło niestety nie dane było ich spróbować, ale reszcie domowników bardzo smakowały. Zamiast soku miałam użyć
owoców, ale niestety asortyment sklepu nie był wystarczająco zadowalający i musiałam improwizować;) Jeśli nie macie w domu foremek do
lodów, użyjcie zwykłych plastikowych kubeczków. Są tanie i dobrze sprawdzają się w tej roli. Wam życzę smacznego, a sama uciekam pod kołdrę kurować się;)Składniki (5 kubeczków):4 sztuk
kiwi1,5
mango + 2 łyżki
jogurtu greckiego + cukier/ miód/
stewia do smakuSzklanka soku (u mnie
banan-
marchew-
truskawka)Kubeczki plastikowe + patyczki do lodów/ foremki do
lodówMango obieramy, kroimy i blendujemy z
jogurtem, dosładzamy. Wlewamy na wys. ¼ kubeczków, wkładamy do zamrażarki na ok. 40 minut. W tym czasie obieramy
kiwi, blendujemy. Gdy masa z zamrażarki zamarznie, delikatnie wkładamy patyczki do
lodów i zalewamy masą z
kiwi (mniej więcej do połowy kubeczka). Wkładamy do zamrażarki na godzinę, gdy masa zamarznie dolewamy sok, zostawiamy w zamrażarce na parę godzin.
