Wykonanie
Przepis na ekspresowy
makaron spaghetti z
oliwą,
czosnkiem i zieloną
pietruszką.Danie idealne kiedy w lodówce pustki, a mamy ochotę zjeść coś dobrego, ciepłego i lekkiego.Na blogu dzisiejsze spaghetti występuje również jako propozycja jedzenia do pracy – zdecydowanie polecam jako pudełkowe jedzenie
Mówi się, że piękno tkwi w prostocie i ten przepis odzwierciedla to najlepiejSmacznego Kochani !Składniki na Spaghetti:200g
makaronu spaghetti5 łyżek
oliwy5 ząbków
czosnkupół pęczka świeżej
natki pietruszkisól,
pieprz do smakuPrzygotowanie Spaghetti:
Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy.W osobnym garnku, lub głębokiej patelni, na małym ogniu podgrzewamy przez około 1-2 minutki
oliwę z
czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Do
oliwy z
czosnkiem wrzucamy ugotowane spaghetti, przyprawiamy
solą i
pieprzem, na małym ogniu mieszamy całość jeszcze przez chwilę, by wszystko się ze sobą połączyło.Wsypujemy posiekaną
natkę pietruszki, mieszamy i gotoweJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom