ßßß



Przepis na ekspresowy makaron spaghetti z oliwą, czosnkiem i zieloną pietruszką.Danie idealne kiedy w lodówce pustki, a mamy ochotę zjeść coś dobrego, ciepłego i lekkiego.Na blogu dzisiejsze spaghetti występuje również jako propozycja jedzenia do pracy – zdecydowanie polecam jako pudełkowe jedzenieMówi się, że piękno tkwi w prostocie i ten przepis odzwierciedla to najlepiejSmacznego Kochani !Składniki na Spaghetti:200g makaronu spaghetti5 łyżek oliwy5 ząbków czosnkupół pęczka świeżej natki pietruszkisól, pieprz do smakuPrzygotowanie Spaghetti:Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy.W osobnym garnku, lub głębokiej patelni, na małym ogniu podgrzewamy przez około 1-2 minutki oliwę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Do oliwy z czosnkiem wrzucamy ugotowane spaghetti, przyprawiamy solą i pieprzem, na małym ogniu mieszamy całość jeszcze przez chwilę, by wszystko się ze sobą połączyło.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotoweJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom