Wykonanie

W tej
sałatce jest dużo więcej i jest to jedna z lepszych sałatek jakie ostatnio
jadłam, ale przejdźmy do rzeczy. I tutaj
tofu-
feta jest doskonała! Trzymałam ją w zalewie z
wody i
soli tylko 2 godziny, i to jest to! Żeby zrobić taką
sałatkę potrzebujemy :Pół główki
sałaty lodowejPół zielonego
ogórkaPół opakowania
kiełków ( tutaj
kiełki lucerny )Kilkanaście czarnych
oliwekTofu feta ( całe opakowanie marynowane w solance ok 2 godzin )2
suszone pomidory z zalewy na każdą porcję sałatki3 łyżki
oliwy1 łyżka
octu balsamicznegoWarzywa kroimy,
kiełki płuczemy w zimnej wodzie, wkładamy wszystko do salaterki, dodajemy
tofu fetę, delikatnie mieszamy, następnie dodajemy
oliwę i
ocet, mieszamy jeszcze raz,
sałatkę wykładamy na talerze, każdą porcję posypujemy
suszonymi pomidorami pokrojonymi w paseczki, i podajemy z ulubionymi grzankami.Organizator: vegan_monkey