ßßß Cookit - przepis na 241. Sernik to czy jaglanka?

241. Sernik to czy jaglanka?

nazwa

Wykonanie

Coś podobnego było tu u Wiktorii i to od niej zaczerpnęłam ten pomysł :*
PRZEPIS
4 łyżki kaszy jaglanej
szklanka wody
brzoskwinia
100g twarogu
cukier
Kasze opłukać na sitku, ugotowac do miękkości na wodzie, odstawić do przestudzenia.
Brzeoskwinię pokroić w kostkę. Następnie zblendować kaszę, dodać twaróg i brzoskwnię. Wszystko razem zblendowac na gładki krem, posłodzić do smaku. Przełożyć do miseczki, na noc włożyć do lodówki.
Czeka mnie dziś tyyle pracy, że nie wiem od czego zacząć. Teraz jeszcze doszły mi dodatkowe obowiązki, a siostra na uczelni. Ale najpierw idę piec ciasto, a co! :D
a i jeszcze zamierzam dziś zrobić ketchup z cukinii, w moich domu zrobił furrorę, zresztą robię go już 3 raz w przeciągu dwóch miesięcy to chyba o czymś świadczy :D
Jeśli macie jeszcze zapasy cukini to róbcie, naprawdę polecam!
udanej soboty! :*
Źródło:http://waniliaaa.blogspot.com/2014/10/241-sernik-to-czy-jaglanka.html