Wykonanie
To już czwartek!?Czyli jeszcze jutro i znów mamy weekend! :))Dziś pogoda w miarę wiosenna, przyjemna,
słoneczna. Tak ma być! :)Moje
awokado w końcu dojrzało. Więc wreszcie mogłam zrobić ciasto, które od dawna mnie kusiło!
Awokado brownie. Moje pierwsze
awokado brownie! :DJestem na prawdę zaskoczona tym
owocem, robiłam już
awokado pancakes, dziś wersji z
ciastem.Ten
owoc jest znakomity. Nie dość, że zdrowy to jeszcze jaki smaczny!Muszę jeszcze spróbować go w wersji słonej. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.PRZEPIS1/2
awokadojajko2 łyżki
jogurtu naturalnego60 g
mąkiłyża
cukrułyżka
kakao1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaAwokado rozgnieść widelcem i wymieszać z resztą składników.Przełożyć do wyłożonego papierem naczynka. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach około 30-35 min.Świetnie smakuje z
serkiem naturalnym lub innym smarowidełkiem :))
