ßßß
Miałam ochotę na kukurydziany bochenek. W poszukiwaniu przepisu natrafiłam na wersję z serem białym. Zaciekawiła mnie ta kombinacja i muszę przyznać, że chleb wychodzi pyszny. Wszystkim miłośnikom kukurydzianych wypieków - gorąco polecam :DSkładniki:1 szklanka mąki kukurydzianej2 szklanki maki pszennej250 g sera białego3 jajka1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej3 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki olejuszczypta soliZmielić lub starannie rozdrabnić widelcem biały ser. Dodać pozostałe składniki, zmiksować. Powstałe ciasto położyć na płasko (formując prostokąt), na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Grubość ciasta powinna wynosić ok. 4 cm.Blachę z ciastem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 ° C, piec ok. 45 min. Po upieczeniu wystudzić.Smacznego :)
Źródło przepisu: "Domowy wyrób. Tradycyjne pieczywo"