ßßß Cookit - przepis na Naleśniki biszkoptowe

Naleśniki biszkoptowe

nazwa

Wykonanie

Naleśniki biszkoptowe zawsze się udają, są puszyste, delikatne i mają mniej kalorii niż tradycyjne naleśniki. Smaży się je bez tłuszczu, na patelni teflonowej, dodając kilka kropli oleju przed smażeniem.
Naleśniki wg tej receptury są bardzo elastyczne i można je zwijać na różne sposoby.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka eko
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki wody
1 łyżka oleju rzepakowego lub oleju ryżowego
2 łyżeczki brązowego cukru
szczypta soli
Przygotowanie:
Białka jajek z solą - ubić na sztywną pianę.
Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę.
Delikatnie połączyć z ubitymi białkami, odstawić na 15 minut.
Przed smażeniem pierwszego naleśnika, dodać kilka kropli oleju, na dobrze rozgrzaną patelnię. Następne naleśniki smażyć bez dodatku tłuszczu.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/12/nalesniki-biszkoptowe.html