Wykonanie
Naleśniki
biszkoptowe zawsze się udają, są puszyste, delikatne i mają mniej kalorii niż tradycyjne naleśniki. Smaży się je bez tłuszczu, na patelni teflonowej, dodając kilka kropli
oleju przed smażeniem.Naleśniki wg tej receptury są bardzo elastyczne i można je zwijać na różne sposoby.




Składniki:1 szklanka
mąki pszennej3
jajka eko3/4 szklanki
mleka3/4 szklanki
wody1 łyżka
oleju rzepakowego lub
oleju ryżowego2 łyżeczki
brązowego cukruszczypta
soliPrzygotowanie:
Białka jajek z
solą - ubić na sztywną pianę.Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę.Delikatnie połączyć z ubitymi
białkami, odstawić na 15 minut.Przed smażeniem pierwszego naleśnika, dodać kilka kropli
oleju, na dobrze rozgrzaną patelnię. Następne naleśniki smażyć bez dodatku tłuszczu.Smacznego