ßßß

Składniki wyjątkowo podane orientacyjnie, bez gramatury:kaszankacebulakilka plastrów chudego bekonuugotowane ziemniakitrochę masłamlekoprzyprawy: sól, pieprz czarny, majeranek, tymianekolejPrzygotowanie:Kaszankę obrać ze skórki, pokroić w baaardzo grube plastry. Ułożyć w formie do pieczenia.
Kaszankę obsypać pieprzem, majerankiem i tymiankiem .Cebulę pokroić w plastry, bekon pokroić w słupki – smażyć do zrumienienia, dodając niewielką ilość oleju.Usmażoną cebulę i bekon ułożyć na kaszance. Obsypać pieprzem, majerankiem i tymiankiem.
Ugotowane ziemniaki ugnieść z masłem i mlekiem na puree. Lekko posolić.•Puree ułożyć na smażonej cebuli, widelcem wyrównać powierzchnię zapiekanki i skropić olejem .Piec w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.Smacznego