Wykonanie

Dziś przygotowałam pastę
brokułową. Jeśli lubicie
brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu. Ta pasta smakuje najlepiej podana na chrupiących tostach, słonych krakersach, czy chrupkich mini sucharkach. Polecam :)Składniki- 1 mały
brokuł- 1-2
jajka- pęczek
zielonej cebulki, lub
szczypiorku- ząbek
czosnku-
sól,
biały pieprz-
majonezWykonanieZ
brokuła oddzielam tylko różyczki i gotuje je w lekko osolonej wodzie do miękkości, studzę.
Jajko gotuję na twardo, studzę, obieram,
zielona cebulkę siekam. Ostudzone różyczki
brokuła ugniatam widelcem, dodaję do nich starte na tarce
jajko, posiekana
cebulkę, przeciśnięty przez praskę
czosnek i łyżkę
majonezu (
majonez można zastąpić
jogurtem naturalnym ). Doprawiam do smaku
solą i
pieprzem. Całość dokładnie mieszam. Pastę podaję schłodzoną. Smacznego :)
