Bardzo smaczne, szybkie koreczki, przygotowane przez moją córkę i jej koleżankę na imprezę młodzieżową. Podobno bardzo smakowały i pierwsze znikły ze stołu :) Polecam.Składniki- chleb tostowy- serek Almette z ogórkiem i ziołami- szynka- ser żółty- ogórki kiszone- papryka czerwonaWykonanieKromki chleba tostowego pokroić na cztery części, potem jeszcze każdą część na połowę - powstanie osiem kawałków. Każdy kawałeczek posmarować serkiem almette. Szynkę, ser, ogórki i paprykę pokroić w grubsze plastry wielkościowo zbliżone do cząstek chleba tostowego. Następnie na każdy posmarowany kawałeczek chleba układać po kolei: plaster szynki, plaster sera, plaster ogórka i kawałek papryki. W środek wbić wykałaczkę i gotowe :)Smacznego :)Ps.Ja bym z chęcią dodała na sama górę jeszcze zieloną oliwkę ale dziewczyny nie chciały :)