Wykonanie
Kotlety
schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)Składniki- 4 grubsze plastry ze środkowej części
schabu- 2
jajka-
mąka-
bułka tarta- domowa
wegeta, mielony
czosnek-
olej do smażeniaWykonanieKotlety myję, osuszam. Tłuczek do
mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite
mięso panieruję najpierw w
mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych
przyprawami jajkach, na końcu w
bułce tartej. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość
oleju i smażę kotlety z obu stron do zrumienienia.Odsączam na papierowych ręczniczkach, podaję z
ziemniakami i surówką.Smacznego :)