Wykonanie

Delikatne, chrupiące a przy tym bardzo soczyste kotleciki
z piersi kurczaka wzbogacone
serem i
pieczarkami bardzo zyskują na smaku. Przygotowuję je dość często, naprzemiennie z kotlecikami serowymi ( tu przepis : klik ) , szybko się je robi, szybko znikają, co świadczy, że wszystkim bardzo smakują.Składniki- podwójna
pierś z kurczaka-
ser żółty w kostce ok.10 dkg-
pieczarki 6 większych szt.- 2
jajka- 4 łyżki
mąki pszennej- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej-
czosnek granulowany- domowa
wegetaWykonanie
Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki.
Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski .Do miski z
mięsem ucieram na tarce z dużymi oczkami
ser żółty i surowe
pieczarki, wbijam dwa
jajka, dodaję obie
mąki,
wegetę i spora ilość
czosnku. Mieszam aż wszystkie składniki się połączą.Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością
oleju. Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia. Jakieś 10 minut na średnim ogniu.Smacznego :)