Wykonanie

Bardzo delikatne kotleciki.
Mięsko z piersi kurczaka połączone z
serem, doprawione
czosnkiem, rozpływa się w ustach. Smakuje i dużym i małym. Robi się je dużo szybciej niż tradycyjne drobiowe, panierowane kotlety i zawsze to jakaś odmiana :)Składniki- podwójna
pierś z kurczaka-
ser żółty w kostce ok.15 dkg- 2
jajka- 4 łyżki
mąki pszennej- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej-
czosnek granulowany- domowa
wegetaWykonanie
Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki.
Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski .Do
mięsa dodaje utarty na dużych oczkach
ser żółty, wbijam dwa
jajka, dodaję obie
mąki,
wegetę i spora ilość
czosnku. Mieszam aż wszystkie składniki się połączą.Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością
oleju. Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia. Jakieś 10 minut na średnim ogniu.


Smacznego :)