Kolejna szybka i smaczna przekąska. Często gości u nas w domu, kiedy dopadnie kogoś "nagły głód"Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z niego wyczarować smaczne jedzonko.Składniki- gotowe ciasto francuskie- cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt.- garść startego sera żółtego- sos czosnkowy- keczup- przyprawa do pizzyWykonanieCiasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta, posypuję je potartym serem.Ciasto wraz z kiełbaskami zawijam do środka z dwóch boków, powstaje wałeczek z dwoma kiełbaskami obok siebie.Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( aby potem lepiej się kroiło) .W tym czasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1 , 5 cm. paseczki.Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem,lub mlekiem, polewam delikatnie keczupem i posypuję przyprawą do pizzy.Piekę 18-20 minut. 160-170 stopni z termoobiegiem.Smacznego :)