Wykonanie

Bardzo smaczna
marchewka, troszkę inny smak niz tradycyjna, bo z dodatkiem
czosnku.Doskonała do
ryby, kotletów czy mielonych.Składniki-
marchewka 0,5 kg-
czosnek granulowany-
koperek świeży lub suszony- łyżka
masła,- pół łyżeczki
mąki- domowa
wegetaWykonanie
Marchewkę myję, obieram i szatkuję na grubej tarce, wkładam do rondelka i podlewam
wodą tak aby tylko przykryła
marchewkę. Gotuję na wolnym ogniu.Kiedy jest prawie miękka,odlewam część
wody, do pozostałej
wody i
marchewki dodaję
czosnek granulowany ok. łyżeczki, i troszkę
wegety. Robię dołek do którego dodaje
masło, jak sie rozpuści to posypuje go
mąką i szybko mieszam, aby nie było grudek. Gotuję całość jeszcze 3 minuty i dodaje
koperek.Pyszne i proste.Smacznego :)