ßßß
Cookit - przepis na Carpaccio z polędwicy wołowej z orzeszkami piniowymi i parmezanem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Carpaccio z polędwicy wołowej z orzeszkami piniowymi i parmezanem
Składniki
Polędwica wołowa
Oliwa z oliwek
Limonka
Musztarda
Pieprz
Orzeszki piniowe
Płatki śniadaniowe
Parmezan
Bazylia
Wykonanie
Carpaccio z
polędwicy wołowej
z orzeszkami piniowymi i
parmezanem
Przystawka z delikatnej
polędwicy wołowej
w aromatach świeżo tłoczonej
oliwy
,
musztardy
Maille,
limonki
,
orzeszków piniowych
oraz
parmezanu
.Zapraszam.Proporcje dla dwóch osób.Składniki:200 g
polędwicy wołowej
3 łyżki
oliwy
z pierwszego tłoczenia1/2
limonki
1 łyżeczka
musztardy
Maille2 szczypty świeżo zmielonego
pieprzu
2 łyżki uprażonych
orzeszków piniowych
kilka
płatków
świeżo startego
parmezanu
kilka liści świeżej
bazylii
Wykonanie:Lekkie
płatki
dobrze i cienko skrojonej
polędwicy
ułożyć na talerzach. Posypać orzeszkami, polać delikatnie sosem (3 łyżki
oliwy
+ 1 łyżka
soku z limonki
+ 1 łyżeczka
musztardy
). Oprószyć
pieprzem
i oraz
płatkami
świeżo startego
parmezanu
. Ozdobić świeżą
bazylią
.
Proponowane
wino
to : Côtes de Castillon - Bordeaux, Chianti Classico - Toscane.Smacznego.
Źródło:
http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/08/carpaccio-z-poledwicy-woowej-z.html
Przepisy powiązane
Pesto bazyliowe
Domowe pesto
Pesto bazyliowe
Domowe pesto
Pesto bazyliowe
Składniki powiązane (0)